LA TENORA I LA BARÍTONA DE L'IEC

A C F OLESA SARDANISTA ----------------------------------ENTREU A les NOSTRES ACTIVITATS
23/09/2013

Comparteix
la tenora i la bar??tona de l'IEC

 19/09/2013

La tenora i la barítona de l’IEC, protagonistes de l’últim concert del cicle Música al claustre

El 19 de setembre es va celebrar el tercer i últim concert del cicle, en què Joaquim Agulló, membre de l’Institut, va presentar la tenora i la barítona de l’IEC. Els dos instruments neixen amb l’anhel d’impulsar i complementar la família dels instruments de doble canya de cobla, i en aquest concert s’incorporen al quartet de xeremies. Amb el títol Catalunya, tradició i innovació, el concert va consistir en una mostra d’obres representatives de la música per a cobla amb la «Dansa de Castellterçol» de Joaquim Serra i la sardana «Juny» de Juli Garreta, combinades amb obres adaptades d’estils diversos com «Divertimento n. 4» de Mozart i «La platja del far» de Marcel Casellas, una suite de música tradicional amb havanera, ball pla i rebatut. Els arranjaments van ser a càrrec de Xavier Ventosa i Marcel Casellas.

«Tres perfils musicals de Catalunya» és el leitmotiv de la segona edició del cicle estival Música al claustre, que se celebra els mesos de juliol i setembre. Enguany s'han celebrat tres concerts al claustre de la Casa de Convalescència, a més de diverses activitats al Museu de la Música de Barcelona. Els dos primers concerts del cicle es van celebrar els dies 4 i 11 de juliol, i van consistir, per una banda, en un concert de música clàssica índia i, per l’altra, en un concert de música clàssica a càrrec del violoncel·lista Pau Codina i el pianista Jean-Paul Pruna. Els assistents als concerts van poder gaudir, a més de la música, de cava i de cervesa gentilesa de Perelada i Pilsner Urquell.

Els que hi vam assistir qualifiquem de concert històric, amb una qualitat musical d'interpretació superior.

La tenora modificada,buscan una millor afinació i facilitat d'execució, i la barítona, buscant arribar a notes fin ara inaccesibles, contituexen la aportació de l' Institut d'Estudis Catalans al instruments catalans. Per això a partir d'ara a aquests dos instruments , el seu nom incorpora l'acabament  de L'IEC.

Veurem el seu ús en els concerts, amb el pas del temps.

MÉS IMATGES

PROGRAMA CONCERT