OLESA PRESENTA LA SEVA GASTRONOMIA I LA SEVA CULTURA A LA COMARCA PER MITJÀ D’ESPECIALISTES EN GASTRONOMIA I TURISME

aOlesa.com
03/12/2013

Comparteix

Una trentena de representants de mitjans i portals especialitzats en gastronomia i viatges seran demà a Olesa per participar en la que s’ha batejat com a “Ruta de l’oli d’Olesa”, una activitat organitzada per l’Ajuntament, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Fundació Agrícola Olesana i que compta amb la col·laboració de La Passió, l’Arrel Acció Cultural, el Mercat Municipal i diversos restauradors olesans. 

La jornada començarà a les 9 del matí amb la trobada dels assistents al Porxo de Santa Oliva, on seran rebuts per l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat. Des d’aquí, es farà una breu visita guiada pel Nucli Antic, que anirà a càrrec de l’historiador local i membre de l’Arrel Acció Cultural Xavier Rota, que conduirà els assistents fins al Molí de l’Oli. Allà els membres de la Fundació Agrícola Olesana prendran el relleu a Xavi Rota i aproparan els assistents al procés d’elaboració de l’oli d’Olesa.

Des d’allà, els assistents a la jornada es desplaçaran fins a una vinya olesana, on es farà una degustació de l’oli d’Olesa però també dels embotits, del pa i de la cervesa artesana que es fan al municipi. El recorregut, evidentment, passarà també per La Passió, on es farà una visita guiada al Teatre i es tastarà la “coca de La Passió”.

La jornada acabarà al Mercat Municipal amb un tast de plats elaborats per diferents restaurants olesans amb oli d’Olesa i productes de casa. 

La jornada de demà és una clara aposta per a la promoció de la nostra gastronomia i la nostra cultura a partir de l’olivera i de l’oli d’Olesa.