El Govern Municipal d’Olesa fa una crida a la població perquè participi a la Consulta Popular sobre aspectes urbanístics del 22 de febrer

aOlesa.com
17/02/2015

Comparteix

El fet que el Govern Municipal s’hagi compromès a recollir, en el nou Pla general d’ordenació urbana del municipi, el resultat de la Consulta Popular del proper 22 de febrer que preguntarà la ciutadania sobre dos temes de caràcter urbanístic, fa que es demani la màxima participació de la ciutadania.

Des de l’Ajuntament s’incideix en la importància de poder prendre aquest tipus de decisions des de la participació ciutadana. És a dir, que la ciutadania sigui la que decideixi què vol fer amb el futur dels terrenys del pla de Can Llimona (que actualment és agrícola), i amb els terrenys on hi ha el camp de futbol que, segons el Pla general, poden ser destinats a la construcció d’habitatges amb algun tipus de protecció.

Les preguntes que des de l’Ajuntament es traslladen a la població són, precisament, si es vol que el pla de Can Llimona continuï sent sòl agrícola en el nou Pla general i si es vol “protegir” el terreny on hi ha el camp de futbol de manera que només es pugui destinar a equipaments.

En tractar-se de la primera consulta popular d’aquestes característiques que es fa, absolutament legal i amb l’autorització del Govern Central, des del Govern Municipal es considera que “cal aprofitar aquesta eina per definir propostes de futur municipal des de la ciutadania”. Tot i els entrebancs amb què s’ha trobat l’Ajuntament per a la celebració de la consulta, se celebrarà amb totes les garanties legals i, per tant, des del Govern es respectarà i es recollirà el que decideixin els olesans amb el seu vot. Precisament és per això que el portaveu del Govern, Jordi Martínez, considera molt important la implicació de la gent en aquesta jornada.

La Consulta se celebrarà durant tot el dia 22 de febrer (de 9 del matí a 8 del vespre), al vestíbul de la Casa de Cultura. Hi poden participar tots els majors de 18 anys empadronats a Olesa de Montserrat.
L’Ajuntament posa un servei de bus extraordinari i gratuït per facilitar la participació.