Prop de 500 alumnes es consciencien a Olesa sobre les conseqüències dels accidents de trànsit amb l'activitat educativa "Canvi de Marxa”

aOlesa.com
13/03/2015

Comparteix

Prop de 500 alumnes de diferents instituts olesans han participat aquest migdia en l’activitat “Canvi de marxa”, que la Fundació Mutual de Conductors ha ofert al teatre de La Passió d’Olesa. “Canvi de marxa” és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa, concretament la Policia Local i el departament d’Ensenyament. “Canvi de Marxa té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.
I l’objectiu s’ha acomplert perquè “Canvi de Marxa” no ha deixat indiferent els prop de 500 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius dels instituts Creu de Saba, Daniel Blanxart i escola Povill que hi han assistit.

El nom “Canvi de marxa” apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un caporal de la Policia Local d’Olesa, un bomber del Parc de Bombers de Martorell i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han explicat la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident.

Una experiència professional que sovint ha de lidiar amb la impotència de no poder fer res per salvar les vides de les persones que pateixen un accident de trànsit.

Canvi de Marxa també ofereix els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre, en aquest cas el Xavi, que va quedar paraplègic, i d’un familiar d’una víctima, l’Enric, que va perdre fa uns anys el seu fill en un accident de moto. Ells han volgut mostrar les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.

A la presentació de “Canvi de Marxa” a Olesa hi ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Planas, i el regidor de Comunicació, Jordi Martinez, així com el vicepresident, el director i el portaveu de Mutual de Conductors, Jordi Herms, Joan Nebot i Josep Mª Ambròs, respectivament.

El regidor de Seguretat Ciutadana d’Olesa, Pere Planas, ha destacat la voluntat que “Canvi de marxa” es pugui portar en properes ocasions novament a Olesa, per l’important missatge que transmet sobretot al jovent. També ha volgut agrair la valuosa feina que fan els equips d’intervenció que actuen en cas d’accident.