La Festa dels Miquelets d’Olesa, que se celebrarà els dies 5 i 6 de setembre, es presenta amb l’objectiu de doblar les xifres d’assistents i de recreadors de l’any passat que van ser de 10.000 i un centenar respectivament.

aOlesa.com
04/09/2015

Comparteix
Festa dels Miquelets - Olesa de Montserrat

La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica on s’escenifiquen, amb rigor, diferents fets ocorreguts a Olesa de Montserrat en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714). Olesa va ser un punt d’encontre al llarg del conflicte, primer per l’exèrcit aliat i posteriorment per l’exèrcit català. Un dels fets que es vol homenatjar amb aquesta festa són els consells de guerra que va acollir Olesa els dies 20 i 21 d’agost de 1714.

 

El president de l'Associació Cultural La Festa dels Miquelets i sots president de Miquelets de Catalunya, Miquel Paloma, destaca el “rigor històric” de la recreació que es fa a Olesa. En aquest sentit ha explicat que el vestuari, les armes, les sabates, l’ambientació... “tot és absolutament fidel a l’època”. És precisament la seva fidelitat i el rigor en la recreació que fa que la Festa dels Miquelets sigui diferent a qualsevol altra”. Per fer-ho possible, ha dit, “ hi ha un treball previ de recerca per part d’historiadors impressionant”. I és que fins i tot la forma de cosir els vestits, les ulleres, els botons... tot, és absolutament fidel a l’època.