Aquest divendres presentació del quadern: "Per Sant Joan, a Olesa la fan!

L' Arrel Acció Cultural
06/10/2016

Comparteix

QUADERNS D'OLESA!

Presentació del quadern "Per Sant Joan, a Olesa la fan!"

 

Divendres 7 d'octubre de 2016, 19.00 h
Casa de Cultura (C/ Salvador Casas, 26. Olesa de Montserrat)

L'Arrel Acció Cultural, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, l'Arxiu Històric Municipal d'Olesa de Montserrat i l'ajuntament d'Olesa de Montserrat us convidem a la presentació del quadern "Per Sant Joan, a Olesa la fan! 650 anys de la concessió de la fira de Sant Joan a Olesa de Montserrat" (Ed. Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Col·lecció Quaderns d'Olesa, 2016), obra de l'olesà Oriol Dinarès (L'Arrel Acció Cultural) i Magalí Gómez-F. (Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya).

L’any 2016 se celebren els 650 anys del naixement de la fira de Sant Joan d’Olesa de Montserrat mitjançant un privilegi reial de Pere el Cerimoniós datat el 9 d'octubre de 1366. En motiu d'aquesta efemèride aquest divendres 7 d'octubre de 2016 a les 19h a l'Auditori de la Casa de Cultura presentarem un quadern editat per l'ocasió que té com a objectiu posar en valor aquest document, restaurat pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya gràcies a l’esforç de l’Ajuntament per a una millor conservació.

En el present quadern oferim al lector unes nocions sobre la complicada tasca de restauració i conservació del pergamí, publiquem per primera vegada una transcripció del document i expliquem les claus històriques sobre l’origen i circumstàncies de la fira d’Olesa, l’única del Montserratí medieval: com sorgí la fira? Qui en varen ser els impulsors? On se celebrava? Com afectà els olesans? Ens ho descobrirà l'Oriol Dinarès (L'Arrel Acció Cultural) i la Magalí Gómez-F. (Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya).

[Organitza: Ajuntament d'Olesa de Montserrat]
[Col·labora: L'Arrel Acció Cultural i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya]