aOlesa.com

Regalos Originales   
Pàgina principal >> General >> L'empresa simulada de l'institut Daniel Blanxart participa en una fira estatal
Noticia

L'empresa simulada de l'institut Daniel Blanxart participa en una fira estatal

aOlesa.com
21/03/2012

Comparteix

La sortida de la crisi no passa per seguir les polítiques imposades per Merkel o Sarkozy, però tampoc per projectes com EuroVegas o el que es vol fer a Rasquera”. Així es manifestava ahir l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, en la conferència col·loqui “L'administració local davant la crisi” organitzada per l'Institut Daniel Blanxart en el marc de la Setmana de la Fira d'empreses simulades en la que hi participa amb Seguretat Blanxart. Prat proposava com alternativa per sortir de la crisi una efectiva redistribució de la riquesa i buscar noves vies d'ingressos per l'economia municipal en sectors diversos i sòlids, no establerts a Olesa.

Com és habitual els darrers anys, la setmana de la Fira d'empreses Simulades que organitza anualment l'Institut Daniel Blanxart d'Olesa té per objectiu oferir als alumnes informació sobre la situació del mercat laboral, l'accés al mateix i les novetats que el regulen. A través de l'experiència pròpia de professionals olesans de diversos sectors lligats tots a l'economia i al mercat de treball, es pretén seguir preparant l'alumnat per una realitat, la del mercat de treball que està, ara més que mai, en constant evolució. D'aquesta manera, un any més, el cicle de xerrades s'inaugurava ahir amb el testimoni de l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, que exposava la realitat de l'administració local davant de la crisi i les possibles maneres a prendre per combatre aquesta realitat des del municipalisme.

De fet, Rafa Rodríguez, director del centre, lloava la capacitat i oportunitat de que sigui l'alcalde d'Olesa qui trameti de primera mà, i als alumnes dels cicles formatius Administració i d'Informàtica, la realitat econòmica de l'administració local i particularment la de l'Ajuntament d'Olesa. Per Rodríguez són precisament els ajuntaments els qui més pateixen i viuen la situació de crisi que afecta al ciutadà.


L'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, centrava el seu discurs en les possibles vies per sortir de la crisi que es té des de l'administració local, l'administració, segons l'alcalde, més castigada per la crisi. Abans, però, Salvador Prat recordava com afecta avui en dia la crisi als olesans i olesanes. Prat destacava l'elevada xifra d'atur i una renda familiar per habitant molt baixa. Aquesta crisi que castiga directament els olesans castiga també al seu ajuntament, ja que des del municipi no es genera riquesa mentre augmenten els casos de necessitats bàsiques a atendre per part de l'administració. Per Prat, per respondre a aquesta realitat d'alta demanada de serveis, grans dèficits econòmic-financers i un sistema de finançament inadequat per els temps actuals, els ajuntaments catalans tenen dues vies per millorar l'economia dels consistoris: augmentant els ingressos i/o reduint les despeses.

Pel que fa a la possibilitat d'incidir en la recaptació d'impostos, i al marge de poder plantejar una gran pujada general d'impostos, hi ha ajuntaments que aposten per buscar noves vies d'ingressos extraordinaris a través de nous sectors no implantats al territori, com és el cas de l'Eurovegas, o l'aposta del municipi de Rasquera per la plantació de cànnabis. Dos models que per a l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, no son vàlids, perquè debats morals a banda, fa dependre l'economia d'un municipi o territori d'un únic sector. Prat tampoc es mostrava partidari d'un augment important dels impostos perquè assegurava això resta capacitat econòmica al ciutadà i no garanteix tampoc una major recaptació de tributs. Una altra possible via per millorar la situació de l'administració local és incidint en la despesa. En aquest sentit Prat rebutjava les retallades aplicades des de la Generalitat i que afecten serveis essencials com l'educació i la sanitat, però admetia que es a través del control de la despesa, on els ajuntaments tenen més marge.

Per Prat, cal doncs combinar polítiques que afectin a ingressos i despeses. Sobre la possibilitat d'incidir en els ingressos, i des d'Olesa de Montserrat, l'alcalde ha defensat que les mesures a prendre passen per establir uns impostos que depenguin més de la renda dels ciutadans i que permetin la redistribució de la riquesa, mentre que alhora caldria potenciar el desenvolupament en el territori de nous sectors de reconeguda solvència però sense presència ara a Olesa. Prat ho exemplificava amb la manca d'oferta d'oci per a joves o de negocis que permetin la pernocta a Olesa, com hostals o hotels.


Prat remarcava, però, que és precisament en la incidència en les despeses on els ajuntaments tenen marge per millorar la situació de les seves finances, amb una priorització i racionalització de serveis, entre altres mesures. L'alcalde d'Olesa, Salvador Prat es manifestava també contrari a les polítiques que es guien des de la Unió Europea, amb limitació de dèficit.

Les explicacions de l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, sobre la crisi i economies públiques en l'àmbit local era només la primera de les propostes dins la Setmana de la Fira d'Empreses Simulades, perquè ja també ahir es programava un col·loqui sobre la Reforma Laboral, avui es parlarà de Programari Lliure i la Crisi econòmica i la reestructuració bancària. A partir de dimecres els alumnes participaran pròpiament a la fira d'empreses simulades que es celebra a Barcelona. Allí un any més hi haurà un stand de Seguretat Blanxart SAS.

Aquesta setmana l'institut olesà Daniel Blanxart participa a la Fira d'Empreses Simulades. Hi participen totes les empreses simulades de la xarxa de la Fundació Inform d'arreu de Catalunya, Espanya i també d'Europa. L'Institut Daniel Blanxart hi participa amb un estand amb Seguretat Blanxart Societat Simulada, creada ja fa 14 anys, i que serveix perquè els alumnes dels cicles del sector administratiu posin en pràctica els seus coneixements i perquè tinguin una aproximació al que és el món real de l'empresa.

La responsable Comercial de l'empresa simulada Seguretat Blanxart, Laura Romero, també professora de l'àrea administrativa de l'institut olesà, ha explicat que aquest projecte ja fa 14 anys que es ve engegar i que forma part de la xarxa d'empreses simulades de la Fundació Inform. Romero ha explicat que tot i que els productes no existeixen, sí que tot el procés administratiu de compres i vendes, de contractes, nòmines i comptabilitat és com si fos una empresa real. De fet, els alumnes passen a ser treballadors i els professors els seus caps, tot i que sense oblidar la vessant formativa però sí incentivant que els alumnes siguin independents i tinguin iniciativa davant determinades situacions.

El projecte de l'empresa simulada de l'institut Daniel Blanxart compta amb el treball de tres professors: Emili Ferreri en la figura de gerent i Cap de Comptabilitat, Xavier Morral com a cap del departament de Personal i tresoreria i la mateixa Laura Romero, cap del departament comercial i de Recepció. D'altra banda, tots els alumnes de grau mitjà i superior d'Administratiu hi participen a l'empresa simulada i ho fan en els diferents llocs laborals, amb l'objectiu de tenir una visió global del que és una empresa real.

Laura Romero ha destacat que la valoració del projecte d'empresa simulada és molt positiva, sobretot perquè els alumnes estan més motivats quan descobreixen com s'apliquen al món laboral els aprenentatges que s'imparteixen a les classes.

Quan els alumnes entren a les instal·lacions de Seguretat Blanxart Societat Simulada al mateix institut, poden trobar una oficina com a qualsevol empresa real i amb tots els departaments i llocs de treball habituals com són recepció, màrqueting i vendes, Compres, Facturació, Comptabilitat, Nòmines, Contractació, entre d'altres.

Laura Romero ha destacat que reben des del principi el suport de l'empresa olesana Alarma 1 per tenir més informació sobre els productes, els preus i les actualitzacions del sector. També els ofereix suport a l'hora de muntar l'estand de la fira d'empreses simulades, és a dir, és una ajuda per donar més realisme al projecte.

Pel que fa a la fira, que s'obrirà demà i fins divendres a la Fira de Barcelona, Laura Romero ha explicat que hi participen totes les empreses de la xarxa de la Fundació Inform. Totes aquestes empreses simulades són alhora clients i proveïdors i la Fira serveix per consolidar i establir relacions comercials més enllà de les habituals que es fan a través de correu i telèfon. Romero ha remarcat que tots els alumnes han de visitar la Fira i que és una oportunitat de gaudir de l'aprenentatge sobre el món de l'empresa que s'ofereix i també practicar idiomes ja que hi ha empreses simulades de països d'arreu d'Europa.

Avui, en el marc de la Setmana de la Fira d'Empreses Simulades s'ha organitzat una altra jornada de xerrades. Concretament sobre “El Programari lliure” a càrrec d'Emiliano Sobel i sobre “La crisi econòmica i la reestructuració bancària” amb Olga Rivas.

Font: Olesa Ràdio – 90.1FM

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405




acpg





  Un producte de:

www.aOlesa.com