Club d'Escacs Olesa

Cercador
Contacte

CLUB D'ESCACS OLESA

El Club es va fundar oficialment a finals de l’any 1964 per l'Enric Montserrat, que va ser el seu primer President, i la col.laboració principalment de Josep Guzmán Diaz, Jaume Pla, Josep Valldeperas i Andreu Tobella. Es participa per primera vegada en el Campionat de Catalunya d’Equips la temporada 64/65, naturalment en l’ultima catageria establerta a la provincia de Barcelona, es a dir en els grups de Classificació a Tercera, enfrontan-se en la primera ronda a un dels equips del Foment Martinenc.
El local social estava a les hores establert en el desaparegut Bar Font. D’ença fins ara s’ha jugat en diferents llocs, esperant sempre una ubicació definitiva promesa per els diferents Ajuntaments locals. Fent memòria, podem citar una casa, cedida provisonalment per en Joan Navarro, situada al carrer Calvari xamfrà amb La Riera; el local que ocupen actualment les oficines de l’Escola d’Arts i Oficis; un local a costat de l’antic cuartel de la Guardia Civil, avans de que edifiquesin el ara també desaparegut Smap; un dels locals de l’antic Sindicat, que funcionava també com escola de musica, i que estava situat on ara hi ha L’Esplai; un pis del carrer Alfons Sala que ens va llogar en Lluis Carreras; la sala del Teatra Olesa on fins fa poc assajava La Coral d’Olesa La Passió; el Centre Civic Sant Bernat, i ja finalment, el pis situat al carrer Salvador Casas, 11, 1r, 4a., que esperem sigui el definitiu, no perque l’hagi facilitat l’Ajuntament, sino perque en un esforç economic i naturalment previa hipoteca, ha estat comprat per el Club.
El maxim explendor del Club va coincidir a mitjans dels anys 70, concretament la temporada 76/77, en que es va assolir per primera vegada la Categoria de Primera Provincial, gràcies a una serie de jugadors joves que van progressar molt depressa i amb ells naturalment l’equip. D’entre aquests jugadors s’ha de fer menció especial de l’Antoni Juanpera, que va arrivar a ser Campió Jovenil de Catalunya la temporada 80/81i que, actualment amb categoria de Mestre Catalá i un ELO de 2415, torna a formar part de l’equip després d’haver militat moltes temporades en les files del C.E. Terrassa. No s’ha de deixar de banda tampoc a Ramon Gonell, amb un ELO de 2275, i a Josep Garcia Menchon, que per motius laborals va fixar posteriorment la seva residència a Reus. Altres jugadors importans d’aquella època, alguns d’ells encara en actiu, serian Domingo Huertas Buitron, Joan Campmany Jané, Cebrià Vicente Sabaté, Miquel Esplugas Renalias, Hermini Temporal Estatuet (†), Josep Guzmán Diaz (†), Agustí Navarro Cortes, Josep Salinas Abril (†), Joan Barnet... En relació a aquest últim, cal fer constar que va aconseguir el subcampionat postal d’Espanya de 2a categoria l’any 1971.
La categoria es va mantenir sensa mases problemes unes tres temporadades, pero el fet de que en Juanpera, el mateix Gonell i un altre jugador, Eduard Lecha Rosquilla, que també començava a destacar, s’ananesin al C.E. Terrassa, que no es pogué ja tampoc comptar amb en Josep Garcia Menchon i que el nou jovent incorporat no va mantenir la necessaria continuitat, va provocar la caiguda en picat de l’equip de nou fins a la derrera categoria. De mica en mica, i amb la recuparació d’en Gonell i Lecha i més endavant, com ja hem dit, d’en Juanpera, es va tornar anar escalant categories, altre volta novament fins a Primera Provincial, encara que aquest cop només s’hi va poder estar una sola temporada, la 94/95. Des de les hores l’equip va estar a Segona Provincial, no sols sensa problemes, sino lluitant sempre per els primers llocs, aconseguint novament l’ascens a Primera Provincial l’any 2002, on es manté fins avui en dia. Dintre d’aquest ultim periode, la temporada 92/93 que es va pujar a Segona Provincial, es va fer com a campió de grup a Tercera, lo que donava dret a disputar els play-off per determinar el Campió absolut de Catalunya de Tercera, titol que es va assolir amb força brillantesa.
I per finalitzar aquesta sinopsis històrica del Club, només ens falta mencionar els que han estat Presidents de l’Entitat. Hem dit que el primer fou en Enric Montserrat, al que van seguir  Josep Guzmán Diaz, Miquel Esplugas Duran, Hermini Temporal Estatuet, Miquel Esplugas Renalies, Eduard Lecha Garcia i l’actual Joan Barnet.
 
ACLARACIÓ
Aquesta ressenya està feta basant-se en com estaven establertes les categories en el moment de la fundació del club, i que eren, de dalt a baix:Preferent de Catalunya – primera regional – segona regional – primera provincial – segona provincial – tercera provincial i classificació a tercera.
Avui en dia, i mantenint el mateix ordre, han passat a denominar-se: Divisió d’honor – primera divisió – segona divisió i a partir d’aquí amb menció específica de la provincia a la que es pertany preferent territorial de… - primera territorial de… - segona territorial de… i tercera territorial de…
En tots els casos, estem parlant sempre dels Campionats de Catalunya. Als campionats d’Espanya hi participen solsament els equips de la Divisió d’Honor que, d’acord amb els reglaments, hagin aconseguit la seva classificació.

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405





  Un producte de:

 www.atotarreu.com