Aquesta setmana: Occitània a Olesa de Montserrat!

 
05/10/2012

Per aquesta setmana des de L'Arrel Acció Cultural hem organitzat un parell d'activitats dedicades al coneixement del nostre germà del nord: Occitània. Terra de trobadors, càtars, castells i bons formatges!

Aprofundirem en el coneixement del genocidi lingüístic de l'occità per part de l'administració francesa amb en Ferriol Macip i aprendrem a ballar algunes danses tradicionals amb Danses Olesa.

CONFERÈNCIA!
"La vergonha: l'intent de genocidi lingüístic a Occitània", amb Ferriol Macip i Bonet.


Aquest divendres 5 d'octubre de 2012 a les 19h, a la Biblioteca Santa Oliva (C/ Salvador Casas, 28. Olesa de Montserrat) us convidem a assistir a la conferència "La vergonha: l'intent de genocidi lingüístic a Occitània". Un mitjà per conèixer de ben aprop la realitat lingüística, social i cultural del país germà del nord, Occitània, oprimida durant segles per la França jacobina, centralista i uniformitzadora.

La conferència se celebrarà a la Biblioteca Santa Oliva i serà impartida per Ferriol Macip i Bonet (periodista, traductor, glosador, músic, grafista i occitanista, editor de "El Jornalet, gaseta occitana d'informacions").

Divendres, 5 d'octubre de 2012, 19:00h.
Biblioteca Santa Oliva (C/ Salvador Casas, 28. Olesa de Montserrat)
Conferència: "La vergonha: l'intent de genocidi lingüístic a Occitània", amb Ferriol Macip i Bonet.
[Organitza: L'Arrel Acció Cultural / Col·labora: Biblioteca Santa Oliva]


DANSES D'OCCITÀNIA!
DANSES OLESA! Trobades mensuals per aprendre i ballar danses tradicionals.


Aquest diumenge 7 d'octubre de 2012 a les 18h, sota la Torre del Rellotge (Plaça Nova, Olesa de Montserrat) tornen les Danses a Olesa amb un taller especial de danses d'Occitània. Recordeu que aquestes trobades són gratuïtes i obertes a tothom. No cal que porteu parella ni que sapigueu ballar perquè d'això ja ens n'ocuparem nosaltres. Només cal que hi poseu ganes per aprendre i passar-ho bé.

DANSES OLESA
Diumenge 7 d'octubre de 2012
Plaça Nova, sota la Torre del Rellotge (Olesa de Montserrat)
18:00h.- Taller-ballada de danses d'Occitània
20:00h.- After folk. Músic armat, músic respectat!!!

 

Des de L'Arrel aprofitem per convidar-vos a entrar al nostre bloc: http://culturadarrel.wordpress.com
Hem començat una nova etapa virtual i la volem compartir amb tots vosaltres.