CPM SANT FELIU ____________________ PARRÒQUIA DE STA.MARIA D'OLESA DE MONTSERRAT

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> ELS PARES JA HEU DECIDIT, I PER QUÈ NO A CATEQUESI?
Contacte
noticies

ELS PARES JA HEU DECIDIT, I PER QUÈ NO A CATEQUESI?

23/11/2019

 

I per què no a catequesi?

Segurament els pares ja heu decidit o potser encara penseu en les activitats «extra-escolars» per als vostres fills, atenent les seves peticions o els vostres criteris amb el desig d’oferir-los una bona preparació per a la vida.

Heu pensat en la necessitat de la formació cristiana o catequesi per als vostres fills? Certament que la música, els idiomes, l’esport o altres matèries tenen importància per al seu procés de formació, però també en té la catequesi com a formació en la vida cristiana.

Tanmateix, és necessari que vosaltres estigueu ben convençuts que la formació cristiana és molt important per al seu creixement i per a la seva personalitat. Desitjo donar resposta telegràficament a la pregunta que alguns es poden fer: per a què serveix la catequesi?

• A la catequesi descobriran que Déu se’ns ha donat a conèixer; se’ns ha manifestat, sobretot en la Sagrada Escriptura, la Paraula de Déu. Si es té experiència del Déu de l’amor i de la llibertat no s’adoraran altres déus.

• A la catequesi coneixeran Jesucrist i la seva proposta de vida. Si el coneixen el podran estimar i tenir-hi fe.

• A la catequesi comprendran i es prepararan per a les celebracions dels sagraments, eucaristia, penitència, confirmació...accions simbòliques en les quals Jesucrist es fa present i actua oferint els seus dons.

• A la catequesi aprendran les actituds fonamentals per a la vida, virtuts i valors, però alhora el perquè d’aquestes actituds i d’aquests valors. No és suficient saber què cal fer, cal també conèixer el perquè.

• A la catequesi escoltaran respostes a les preguntes més importants de la vida, i que en molts moments segur que es plantejaran.

• A la catequesi coneixeran testimonis vivents de Jesucrist, els catequistes. Descobriran cristians i cristianes que ofereixen la fe de l’Església amb el seu testimoniatge i mestratge.

• A la catequesi s’entrenaran a pregar, a escoltar el Senyor, a parlar-hi, a lloar-lo, a donar-li gràcies.

• A la catequesi podran fer experiència que ells són Església.

• A la catequesi valoraran la seva condició de cristians, fills i filles de Déu, i en podran donar raó.

• A la catequesi educaran la dimensió religiosa i transcendent de la persona humana. És una de les dimensions que si no és educada i cuidada pot convertir la persona en un fonamentalista o en un idòlatra, capaç de convertir en déus o valors absoluts els béns materials, les ideologies, els objectius...

La catequesi és per viure amb fe, esperança i amor.

La catequesi, com tot procés formatiu, no és només per a uns pocs anys i per preparar-se per a la primera comunió, sinó que és necessària per descobrir i fonamentar la vida cristiana. Cal anar-hi cada curs.

Per això cal assegurar-se que es continua després de la primera comunió, fins a la confirmació; i després, en les propostes de formació per als adolescents i joves, i també per als adults.

Pares, porteu els fills a la catequesi. Fills, aneu a la catequesi.
Avis, aviseu els vostres fills –ara pares– i néts que iniciïn i no abandonin la catequesi, ja que és per viure segons Jesús.
Ah! I cal recordar que la catequesi es complementa amb la classe de religió a l’escola.
Informeu-vos-en a la parròquia.

Des del CPM ens sentim identificats amb aquest artícle. Els pares i avis hauriem de reflexionar i pensar que és molt veritat tot el que aqui es diu. Però cal força i valentia per explicar-ho be  i obtenir resultats  amb un SÍ que donarà els seus fruits. Aquest fruits seran la base del demà per tenir una iglésia convençuda amb l'amor a tothom.

 

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?[ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 3.224.220.101  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405





  Un producte de:

 www.atotarreu.com